PSD si-a prezentat, marti, oficial, candidatii pentru alegerile europarlamentare. Social-democratii si-au prezentat si oferta electorala pe care formatiunea o va sustine in perioada campaniei. Documentul, structurat pe 10 puncte, va pune accentul, in primul rand, pe insuccesele actualului Executiv.

Titus Corlatean este primul pe lista Partidului Social Democrat pentru alegerile euro-parlamentare. Mircea Geoana a declarata ca „aceste alegeri europarlamentare sunt un fel de majorat, la 18 ani de la revolutie".

Social-democratii au stabilit, ieri, in cadul reuniunii Comitetului Executiv al formatiunii, si criteriile de competenta pe care organizatiile judetene trebuie sa le indeplineasca in campania electorala. Ei au prevazut inclusiv sanctiuni pentru organizatii in cazul in care acestea nu vor obtine un scor bun la scrutinul europarlamentar din 25 noiembrie.

Desemnarea candidatilor aflati pe lista pentru euroalegeri a starnit noi discutii si controverse in PSD.

De pe lista lipsesc Vasile Puscas, Radu Podgorean si Victor Ponta, care au anuntat ca nu mai intra in cursa.

Aflat initial printre candidati, Radu Podgorean a fost nemultumit de locul pe care a fost plasat pe lista si i-a trimis lui Mircea Geoana o scrisoare de protest.

In apararea lui Radu Podgorean a sarit Dan Mihalache, care a declarat ca pozitionarea actualilor europarlamentari pe locuri neeligibile ar reprezenta "o marlanie" din partea actualei conduceri a partidului. Liderul PSD Mircea Geoana a sanctionat aceasta atitudine, excluzandu-l pe Dan Mihalache de pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Fragmente din discursul lui Mircea Geoana

  • Europarlamentarele reprezinta puterea romanilor, sunt majoratul Romaniei

  • Aceasta este dreapta, aceasta este stanga sa votam acolo unde regasim interesele noastre nationale. Avem de ale intre falsii amici de dreapta si prietenii adevarati ai Romaniei de stanga.

  • Partidul Social Democrat lanseaza cea mai puternica echipa de candidati pentru Parlamentul European

  • Mi-aduc aminte cand Adrian Nastase era premier, cand Vasile Puscas incheia negocierile, cand multi dintre cei care sunt aici au muncit

  • Cei care au votat cu dreapta s-au ales, la televizor, cu palinca si caltabosi

  • Ii chem pe cetatenii Romaniei, ca cetateni ai Europei unite, sa voteze impotriva politicii PNL si PD din ultimii trei de ani de zile, impotriva politicii lui 1001 de vorbe si zero bani

  • Cu cine sa votati? Cu cei care au fost doar turisti si care au adus acasa doar cotoarele biletelor de avion