Dupa alegerile prezidentiale din Rusia, actualul vicepremier Aleksei Kudrin, care si-a facut reputatia de economist prudent, ar putea ajunge in fruntea guvernului, scrie cotidianul RBK Daily in versiunea electronica. Versiune sustinuta de faptul ca in cabinetul Zubkov, el controleaza practic toate parghiile reale ale puterii.

„In subordinea lui se afla nu doar intreg blocul financiar al executivului si Banca centrala, ci si o serie de ministere de alta natura, precumcel al Dezvoltarii Sociale, la carma caruia a fost pus omul lui Kudrin - fostul ministru adjunct de finante, Tatiana Golikova”, explica deputatul in Duma de stat, Aleksei Mitrofanov.

Premierul Viktor Zubkov i-a incredintat lui Kudrin misiunea de a elabora si coordona principalele directii ale dezvoltarii socio-economice a tarii, de a promova o politica financiara, de creditare si fiscala unica, de a manageria datoria de stat si activele financiare ale Rusiei, intocmirea si indeplinriea bugetului federal si multe altele.

In plus, Kudrin a devenit responsabil de politica de stat din domeniul activitatii unitatilor monopolurilor naturale, de reglementare a pietei financiare.