Deputatii au adoptat marti cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu privind legea camerelor de comert. Proiectul de lege, amendat de deputati, prevede modificarea legii Camerelor de Comert din Romania astfel incat acestea nu vor mai beneficia de acces nelimitat si gratuit la datele Registrului Comertului. Modificarea a trecut cu 174 de voturi pentru si 5 impotriva.

Basescu a solicitat reexaminarea legii motivand ca unele articole intra in contradictie cu legea reutilizarii informatiilor din institutii publice. Mai exact, presedintele nu a fost de acord ca doar persoanele juridice si fizice sa plateasca taxe pentru informatii la Registrul Comertului, in timp ce Camerele de Comert sa beneficieze gratuit de accesul la informatii.

Comisiile de specialitate au introdus un amendament, votat de deputati marti, prin care si Camerele de Comert vor plati taxe pentru informatii la fel ca si ceilalti utilizatori.

Proiectul de lege a fost depus in Parlament de patru parlamentari PSD si a fost contestat la Curtea Constitutionala de catre democrati iar presedintele a cerut reexaminarea.

Legea a fost adoptata de Senat si marti a trecut de Camera Deputatilor. In forma actuala, legea va merge spre promulgare, iar odata cu publicarea in Monitorul Oficial aceasta va intra in vigoare.