Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a reusit marti sa recupereze din pierderile inregistrate in ultimele zile, toti indicatorii bursieri situandu-se pe un trend ascendent.

“A fost o zi verde, mai agitata decat de obicei, cu o lichiditate mai mare, ceea ce este un fapt imbucurator, si caracterizata de reintrarea pe piata a cumparatorilor mari.

Se pare ca perioada de ingrijorare determinata de pierderile bursei americane de la sfarsitul saptamanii trecute a cam trecut”, a afirmat directorul Vienna Investment Trust, Adrian Simionescu, prognozand “un trend ascendent” pentru BVB in perioada ramasa pana la sfarsitul anului.

Valoarea schimburilor realizate la Bursa de Valori Bucuresti a fost marti de 51,57 milioane de lei (15,28 milioane de euro), mai mult decat dublu schimburilor de luni, care totalizasera 23,70 milioane de lei (6,97 milioane de euro).

Indicii bursieri au inregistrat cresteri fata de sedinta de luni. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a ajuns la 10.246,16 puncte, dupa o crestere de 4,72%. La randul sau, indicele compozit BET-C s-a apreciat cu 3,17%, terminand ziua la 7.064,59 de puncte. Si indicele BET-FI a terminat ziua in crestere, cu 2,02% pana la 81.404,25 de puncte.

Titlurile cele mai tranzactionate in sedinta de marti au fost cele ale BRD Societe Generale si cele ale Bancii Transilvania, urmate de cele ale Petrom Bucuresti, acestea din urma inregistrand o crestere de 8,91%.

Tranzactiile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au reprezentat 26,22% din totalul pietei, iar schimburile au cumulat 13,52 milioane lei. Titlurile SIF Oltenia au fost cele mai tranzactionate dintre cele cinci SIF-uri, cu schimburi de 3,52 milioane lei.