Romania va deschide un consulat la Castellon, in provincia spaniola Valencia, pentru a facilita accesul cetatenilor romani la serviciile de natura consulara, au anuntat oficiali ai Ministerului roman al Afacerilor Externe.

Departamentul purtatorului de cuvant a precizat, prin vocea Luciei Sava, ca ministerul intentioneaza sa deschida noul oficiu consular pana la sfarsitul acestui an.

Sava a precizat ca noul oficiul consular este incadrat cu 6 posturi, din care doua diplomatice, un functionar consular si trei posturi tehnico-administrative.

Anuntul privind deschiderea consulatului roman la Castellon a fost facut de consulul roman la Barcelona, Florin Angelo Florian, care a avut luni o intalnire cu primarul localitatii. Florian a afirmat ca oficiali romani se vor deplasa in urmatoarele zile in Castellon pentru a stabili amplasarea viitoarei misuni consulare, despre care se spera ca va deveni operationala inainte de sfarsitul anului.

Diplomatul roman a anuntat ca noul consulat de la Castellon va asista zilnic intre 50 si 60 de persoane.

Conform cifrelor prezentate de primarul Alberto Fabra, 23.000 de cetateni romani sunt inregistrati in Castellon, ceea ce reprezinta 13% dintre totalul imigrantilor din zona.