Targul International de Placi Ceramice, Mobilier si Accesorii pentru Baie, CERSAIE 2007, desfasurat intre 2 si 6 octombrie la Bologna, Italia, a prezentat obiecte de lux, create special pentru a surprinde, chiar soca uneori, prin forma, culoare si textura.

Cuprinzand totul de la minimalist si nedecorat, colorat si vesel, rural si modern la eleganta clasica sau glamul baroc, diferitele stiluri de viata continua sa inspire diverse curente in mobilier si design.

Mobilier patrat si lavoare pe blat

Referitor la obiectele de mobilier de baie expuse, trendul ramane acelasi ca cel din ultima perioada: forma cubica sau patrata castiga din ce in ce mai mult teren in fata celei sferice.

In plus, o alta noutate promovata anul acesta la CERSAIE se refera la lavoarele fixate pe blat. Este o deosebire foarte mare fata de lavoarele prezentate anii trecuti, care erau amplasate sub blat sau erau incastrate in acesta din urma.

Dar asta nu inseamna ca lavoarele suspendate pe perete sau cele cu picior au lipsit de la Bologna. Acestea au fost insa in forme dintre cele mai ciudate, de cele mai multe ori organice, iar materialele „in voga” au fost in acest caz sticla tratata, piatra si travertinul.

Placi mari, modele tridimensionale

La Bologna au fost promovate placile ceramice de dimensiuni foarte mari si cu texturi tridimensionale. Mai multi producatori de renume au facut senzatie cu placi ceramice care ajungeau chiar si la 1 mp.

Foarte apreciate au fost cele in culori inchise, iar vizitatorii nu se puteau abtine sa nu atinga macar cu un deget modelele tridimensionale pentru a sesiza cat mai direct textura deosebita a fiecaruia.

De multe ori puteau jura ca ating de fapt o bucata de catifea, de lana sau de piele naturala, nu o placa de ceramica.

Integral in Evz