BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD - Groupe Societe Generale, a anuntat miercuri ca din aceasta luna are un nou director general, in persoana lui Jean-Claude Boloux, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. In primele trei trimestre din acest an, societatea de leasing a incheiat circa 3000 de contracte, valoarea bunurilor finantate ridicandu-se la 166,5 milioane euro.

Noul director general are o experienta de 41 de ani in Groupe Societe Generale, din care 25 petrecuti in reteaua din afara Frantei. Jean - Claude Boloux a detinut in perioada 2003 - 2007 pozitia de director general la Societe Generale Cipru.

„Dupa 10 ani petrecuti in regiunea Europei centrale si de est, in statele baltice, apoi in Slovenia, privesc Romania ca pe o noua aventura, dar una realista. BRD Sogelease IFN S.A. este parte a unui important grup financiar din Romania, care la randul sau este parte a unuia dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa si din lume - Grupul Societe Generale.

Planurile mele in ceea ce priveste BRD Sogelease sunt de a intari abordarea comerciala la nivelul pietei careia ne adresam, a aduce noi produse, noi concepte si a imbunatati continuu calitatea relatiei pe care o avem cu clientii nostri”, spune Jean-Claude Boloux.

BRD Sogelease IFN a incheiat in primele trei trimestre ale acestui an peste 2900 de contracte, valoarea bunurilor finantate ridicandu-se la 166,5 milioane euro, in crestere cu 32 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La sfarsitul lunii septembrie, structura portofoliului BRD Sogelease IFN era: autovehicule comerciale - 44.78%, autoturisme - 20.58%, echipamente constructii - 16.33%, echipamente industriale, medicale si deservind segmentul agricultura - 14.30%, echipamente IT si office - 3%, real estate - 1%.

Membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare, BRD Sogelease IFN S.A. este prezenta in topul primelor cinci societati de leasing din Romania.