Corpul fostului director de la ziarul "Adevarul", Dumitru Tinu, va fi deshumat deoarece sunt necesare probe suplimentare in cadrul anchetei privind imprejurarile mortii sale, a anuntat Antena 3. Decizia a fost luata de prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalului Prahova, Liviu Tudose. Dumitru Tinu si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie produs in primele ore ale anului 2003.

Cererea de deshumare a fost facuta de fiul jurnalistului, Andrei Iucinu. O prima cerere de deshumare, inaintata in luna august 2006, a fost respinsa, iar Iucinu a facut recurs, care a fost admis de prim-procurorul Liviu Tudose.

Deshumarea va fi efectuata cel mai probabil in perioada 10-15 noimebrie, a precizat Antena 3.

Dosarul de cercetare penala privind imprejurarile in care a murit Dumitru Tinu a fost redeschis in noiembrie 2006, la solicitarea lui Iucinu, a mamei sale, Emilia, precum si a sorei si nepotului jurnalistului.

Acestia au semnalat o serie de aspecte neclarificate in timpul anchetei efectuate in 2003, legate de starea autoturismului, dinamica accidentului, precum si detalii de natura medico-legala a cauzei.

Fost presedinte al Consiliului de Administratie al societatii “Adevarul”, director si proprietar al ziarului cu acelasi nume si presedinte al Clubului Roman de Presa, Tinu a murit la 1 ianuarie 2003, in urma unui accident rutier. El devenise, cu cateva luni in urma, actionar majoritar al societatii.

Dumitru Tinu este inmormantat in cimitirul din localitatea prahoveana Breaza.