Consiliul Concurentei a autorizat preluarea companiei Asigurarea Romaneasca Asirom de catre grupul austriac Wiener Stadtische, prin Wiener Stadtische Stadtische, apreciind ca astfel nu se creeaza o pozitie dominanta pe piata asigurarilor, se arata intr-un comunicat al institutiei.

”In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta a analizat operatiunea notificata in conformitate cu prevederile Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice”, se mai arata in comunicat.

Astfel, Consiliul Concurentei a constatat ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata asigurarilor.

Wiener Stadtische Versicherung face parte din grupul austriac Wiener Stadtische, care este prezent deja pe piata romaneasca a asigurarilor de viata si cea a asigurarilor generale, prin intermediul companiilor Omniasig Vienna Insurance Group, Omniasig Asigurari de Viata, Unita Vienna Insurance Group si Agras Vienna Insurance Group.

La randul sau, Asirom este prezenta pe piata de asigurari generale, precum si pe piata de asigurari de viata. Actionarii principali ai asiguratorului sunt Ioan Niculae, care controleaza 20,53% din actiuni prin firma Interagro si circa 8,3% prin intermediul Rafinariei Astra Ploiesti, si Wiener Staedtische cu 30,5% din titluri.

In data de 24 iulie, omul de afaceri Ioan Niculae a vandut un pachet de 30,5% din capitalul Asirom catre grupului austriac Wiener Staedtische.

Societatea de asigurari a obtinut in 2006 un profit brut de 14 milioane de lei, dupa ce in anul anterior afisase pierderi de 36 milioane de lei.