Referitor la articolul “Daniel Savu va ocupa locul de senator lasat liber de Antonie Iorgovan” din 23 octombrie 2007, va transmit urmatorul drept la replica:

Sunt mandru de activitatea pe care am desfasurat-o in calitate de ofiter SRI in perioada 1992-1999 in beneficiul statului roman si am declarat public acest lucru inca de la intrarea mea in viata politica in anul 1999, dupa trecerea in rezerva la cerere.

Resping ca fiind nefondata si profund incorecta orice fel de alaturare a numelui si persoanei mele cu alti fosti ofiteri SRI, “anchetati pentru protejarea mafiei alcoolului”, dupa cum se consemneaza in articol.

In calitate de director al Sucursalei Sud-Muntenia a APAPS, cat si ca expert al AVAS nu am fost implicat in ceea ce presa a denumit “Dosarul Distileria” si nu cunosc amanunte pentru ca nu am avut nicio legatura profesionala sau de alta natura cu acest subiect.

Asa-zisele relatari din presa despre faptul ca “...in perioada in care am fost ofiter activ la SRI as fi fost monitorizat de UM0962, fosta unitate doi si un sfert, pentru afacerile dubioase cu activele de stat CERES” se bazeaza pe zvonuri sau date inexacte, care includ o confuzie de nume sau chiar o tentativa de intoxicare a opiniei publice.

Personal, nu am avut niciun fel de relatii cu societatea CERES sau cu un reprezentant al acestei societati si nu m-am ocupat de activele CERES. Am contestat de fiecare data informatiile publicate in presa referitoare la aceste aspecte. Pina in prezent, punctul meu de vedere a fost consemnat numai de Jurnalul Naional.

In 2004 am candidat la functia de presedinte executiv al PSD Prahova, alaturi de alti doi colegi din Organizatia judeteana. A fost o competitie corecta, iar motivul principal pentru care in final am ocupat aceasta pozitie a fost determinat de experienta acumulata la conducerea Organizatiei municipale PSD Ploiesti, unde am fost ales presedinte pentru doua mandate succesive.

In filiala PSD Prahova nu au fost discutii aprinse pe tema nominalizarii mele pentru functia de senator, pentru ca nu exista controverse legate de numele meu si nici argumente pentru a sustine acest punct de vedere.

In calitate de vicepresedinte al PSD Prahova, functie pe care o ocup in prezent, sau ca simplu membru de partid, nu am fost informat, oficial sau neoficial, ca ar exista astfel de comentarii cu privire la persoana mea sau la pozitia pe care ar urma sa o ocup in Parlamentul Romaniei.

In prezent se deruleaza procedurile legale pentru validarea mandatului meu ca senator PSD de Prahova, in urma disparitiei tragice a domnului senator Antonie Iorgovan.

In acest sens, o prima obligatie legala din partea Organizatiei PSD Prahova este notificarea si nu acordul asupra faptului ca sunt urmatorul pe lista PSD Prahova pentru alegerea Senatului Romaniei, la scrutinul parlamentar din anul 2004.

In virtutea dreptului la replica, va rog sa faceti cuvenitele rectificari, intrucat asocierea numelui meu, in contextul prezentat in articol, este complet nejustificata, nu se bazeaza pe fapte reale si imi aduce grave prejudicii de imagine.

Cu stima,

Daniel Savu