Volumul “Un adevar incomod”, scris de fostul vicepresedinte american Al Gore si care a stat la baza unui documentar castigator al Premiului Oscar, a fost lansat miercuri la Bucuresti de Centrul de Informare ONU pentru Romania si Editura RAO.

Cartea scrisa de Al Gore avertizeaza asupra riscului incalzarii globale si evidentieaza diferitele masuri ce pot fi adoptate pentru a contracara fenomenele climatice negative.

In urma cu doua saptamani, fostul vicepresedinte american si Comisia interguvernamentala de experti ai ONU privind incalzirea globala au fost recompensati cu Premiul Nobel pentru Pace pentru contributia adusa la evidentierea riscurilor tranformarilor climatice.

Prezent la lansarea de la Bucuresti, fostul presedinte Ion Iliescu a afirmat ca teoriile formulate de Al Gore sunt fundamentate stiintific.

"Planeta are febra, incalzirea globala cu un grad in plus determina schimbari climatice, inundatii si catastrofe cu care, din pacate, deja ne-am obisnuit", a declarat Iliescu.

Volumul "Un adevar incomod" scris de Al Gore face parte din colectia Enciclopediile RAO, are 328 de pagini si va putea fi achizitionata la pretul de 65,99 lei.