Compania petroliera kazaha KazMunaiGaz intentioneaza sa imprumute 3 miliarde de dolari pentru a finanta achizitia a 75 la suta din Rompetrol, au declarat agentiei ruse Interfax surse din industrie. “ABN AMRO, Credite Suisse si Calyon au fost mandate sa negocieze creditul”, a declarat una dintre surse, potrivit stirii preluate pe site-ul agentiei Thomson Financial.

Compania kazaha de stat KazMunaiGaz a anuntat, in luna august, ca a incheiat un acord pentru preluarea a 75 la suta din Rompetrol de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Suma tranzactiei nu a fost facuta publica, insa era estimata la 2,7 miliarde dolari, in conditiile in care valoarea intreg grupului Rompetrol, calculata de doua banci de investitii, era de 3,6 miliarde dolari.

Dinu Patriciu declara, la inceputul lunii septembrie, ca a incasat o parte din bani, dar suma integrala va fi virata dupa avizul Comisiei Europene. Reprezentantii Rompetrol declarau, recent, ca este in curs procesul de notificare formala a autoritatilor de Concurenta de la Bruxelles.