Crescatorii de bovine au ajuns, miercuri, la un acord cu reprezentantii Ministerului Agriculturii asupra subventiilor acordate fermierilor, acestea urmand sa creasca cu 250 de RON la 490 de RON pe cap de animal pentru cei care detin mai mult de trei animale. Fermierii care au mai putin de trei vaci urmeaza sa primeasca doar sprijin pentru investitii, nu si subventii, informeaza NewsIn.

Agentia il citeaza pe ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, potrivit caruia subventia de 490 de RON „va ajunge la fermieri pana la sfarsitul anului. Pentru micii fermeri, „vom continua discutiile cu reprezentantii crescatorilor de animale pentru a stabili valoarea sprijinului financiar acordat pentru achizitionarea de bovine sau utilaje, din 2008”, a spus Ciolos.

La randul sau, presedintele Agrostar, Stefan Niculae, a apreciat propunerea de sprijin pentru investitii pentru fermierii cu 1-2 vaci, afirmand ca astfel acestia vor putea sa-si achizitioneze bovine de rasa, ceea ce le va permite sa obtina si subventii pe cap de animal.

Acordul survine dupa trei zile de proteste ale sindicalistilor din agricultura in fata sediului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, demonstrantii cerand majorarea subventiilor pentru bovine.