Comitetul director al TVR a decis ca peste 50 de reporteri, redactori, moderatori sI prezentatori sa intre pe lista celor care vor beneficia de bonusuri, pentru ca apar la TV. |n cel mai bun caz, ei vor primi un plus de 3.000 de lei la fiecare salariu. |n cel mai rau, vor avea doar o alocatie pentru haine.

Bani pentru haine

Pana in iunie, doar 14 nume din TVR primeau bonusuri, ca urmare a statutului de vedeta, desfiintat, ieri, de Comitetul director.

Nume de la toate canalele televiziunii publice vor putea sa-si renegocieze venitul. Nu este vorba doar de persoane foarte cunoscute publicului larg, dar si de realizatori mai putini sonori. Printre propusi: Marina Almasan, Iuliana Marciuc, Sorin Burtea si Horia Grusca.

Conform noilor reguli, cei care apar „pe sticla” isi pot negocia, in afara de salariu, o suma de cel mult 3.000 de lei. Conform informatiilor EVZ, cei de pe lista veche a vedetelor vor putea ajunge la acest nivel.

Daca nu vor reusi sa obtina un bonus financiar, este cert ca, in schimb, toate numele prezente pe TV vor primi, la fiecare trei luni, bani pentru haine. {i aici, sumele sunt variabile, in functie de tipul emisiunii in care apar.

Astfel, suma cea mai mica pe care o pot avea pentru haine este de 500 de lei trimestrial. Dupa frecventa aparitiei si complexitatea emisiunilor, banii alocati vor creste. Astfel, cei care apar zilnic la televizor vor fi avantajati la acest capitol. {tiristii de la Jurnal si de la Sport pot ajunge la un maxim de 3.000 de lei la fiecare trei luni pentru haine.

Doar vedete erau privilegiate

Pana in luna iunie, 14 prezentatori-vectori de imagine aveau, prin contract, un statut de vedet`. Ei primeau in plus, la salariu, o suma intre 500 si 5.000 de lei lunar, ceea ce facea ca veniturile lor totale s` se duc` spre 10.000 de lei. In plus, li se deconta un plin de benzina.

Comitetul Director al TVR a renuntat, ieri, la statutul de vedeta si a propus o lista extinsa de prezentatori, redactori si reporteri care isi vor putea renegocia veniturile. Parte din cele 14 foste vedete sunt pe lista, dar suma maxima pe care o vor primi la salariu in plus va fi de 3.000 de lei, fata de 5.000 pana in iunie.

integral in EvZ