Se rasucesc in mormintele stiute si nestiute preotii ortodocsi care au murit in inchisorile comuniste dupa nerusinatul Comunicat de marti al Sinodului BOR.

Nici daca ar fi fost parasutat alaltaieri din Rai acest Sinod al unei tot mai dubioase sfintenii n-ar fi trebuit sa emita un asemenea comunicat.

Aflam din emanatia Sinodului ca Biserica n-are de dat nimanui socoteala pentru ticalosiile savirsite cu voie si mult timp de popi care au tot crescut in grad pentru turnatoriile lor! Ni se va aduce la cunostinta ce a hotarit Sinodul asupra acestor bube de pe obrazul Bisericii prin mijloacele sale de informare in masa.

Adica „ascultati Radio Trinitas, urmeaza un comunicat important pentru tara! Il vom difuza cind avem noi chef!!“. Desconsiderarea obraznica a opiniei publice vine din partea unui Sinod impanat de securisti si prezidat de un Patriarh caruia, imaginati-va ce ghinion!, i-a ars dosarul in decembrie ’89.

A venit un foc ceresc care a luat la rasfoit bibliorafturile Securitatii si a cazut la datorie mistuind dosarul lui Daniel Ciobotea? Daca a fost o minune, s-o stim si noi.

S-a trezit cainta in securistii mai cu frica lui Dumnezeu? Dar daca s-a trezit, de ce au dat ei in piromanie? De frica sa nu-i lapideze credinciosii ca l-au supravegheat pe viitorul Patriarh al Bisericii Ortodoxe? Daca i-ar fi apucat cainta, ar fi aparat cu dintii dosarul lui Daniel, ca pe o sfinta dovada ca s-au despartit de prigonitorii tinarului si studiosului viitor mitropolit al Moldovei.

Or, ce le trece nemernicilor prin cap: sa-i puna dosarul pe foc, incit azi Prea Fericitul nu are cum dovedi ca n-a fost de partea lor, pentru a inchide gura kaghebistilor si ateilor care pretind contrariul!

Noul Patriarh a raspuns de curind unei intrebari a presei despre lichidarea coruptiei de la Facultatea de Teologie. Le-a cerut ziaristilor spagari sa cotizeze mai intii din ceea ce primesc la secret, pentru repararea facultatii, si le-a promis ca dupa aceea le va spune ce are de gind sa faca impotriva spagilor de la Teologie.

Asta mi s-a parut o replica de popa smecheras, care n-a apucat sa intre in rolul de Patriarh. Dar prin comunicatul de marti, Prea Fericitul recidiveaza mult mai grav, cu un cinism dispretuitor fata de opinia publica si, oricite justificari de ordine interna ar gasi acest Sinod cu ochi albastri, cu o flegma golaneasca pe obrazul ortodocsilor.

Exista in Sfintul Sinod o liota de episcopi si arhiepiscopi turnatori la Securitate, unii dintre ei imbatriniti in rele, care nu mai au de pierdut decit functiile.

In loc sa faca macar acum pasul inapoi, acela al recunoasterii pacatului de a-si fi tradat si rostul in Biserica, si murdaria fara margini si fara religie de a-si fi vindut semenii Securitatii, acesti batrini irecuperabili se mai si imbatoseaza flirtind comunicate prin gardul Bisericii.

Printre cosemnatarii acestui din urma scuipat e si academicianul turnator Constantin Balaceanu-Stolnici care n-are nici o jena fata de odiosenia trecutului sau, ci ne da imperturbabil lectii despre trecut la televiziunea publica.

Acest Sinod de pripas i-a sictirit, marti, printre rindurile comunicatului sau, pe toti cei care asteapta din partea Bisericii Ortodoxe sa se scuture, chiar si cu o vinovata intirziere, de securistii si de turnatorii care o maculeaza. Nu m-as mira daca in imensa lor obraznicie securistii Bisericii in care m-am nascut ma vor afurisi, pentru acest semn de exasperare.

Dar cita vreme Bunul Dumnezeu nu are ochi albastri, voi primi afurisenia ca pe un bilet de intrare in Rai.