efii scriitori de la Interne care si-au tiparit cartile pe banii ministerului au fost premiati pentru calitatea scriiturii.

Seful Directiei Generale de Pasapoarte, Lazar Cirjan, seful Statului Major al Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, si directorul Centrului de Studii Postuniversitare, Ion Gherghita, sint trei dintre cei mai importanti scriitori ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) care au fost premiati miercuri de editura ministerului, cea care le-a si finantat, de altfel, cartile.

MIRA a cheltuit 2.500 de lei pentru premii, care au constat in sisteme audio. Premierea sefilor din minister a fost un adevarat spectacol, din care nu au lipsit poeziile recitate de actorul Virgil Ogasanu si nici aria Adelei din opereta „Liliacul“ de Johann Strauss, interpretata de Rodica Anghelescu, cintareata de muzica populara.

Editura MIRA a finantat, de la inceputul anului, diverse carti - de la tratate despre stres si despre terorism pina la monografii. In 2006, institutia a cheltuit peste 300.000 de lei pentru publicarea a 35 de lucrari, iar in 2007, in primele sase luni, pentru 14 carti s-au cheltuit 73.064 de lei.

Cei mai prolifici scriitori ai Internelor sint chestorul-sef Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, cu 50 de titluri, si rectorul Academiei de Politie, Costica Voicu, cu 37 de titluri.

integral in Cotidianul