Stam ore intregi la birou sa facem rost de bani, iar cand sa-i folosim nu apucam sa ne bucuram de ei. Sedentarismul este punctul de plecare au unor boli grave care ne pot curma viata. Nu zice nimeni sa mergem zilnic la sala, dar cat ne costa sa mergem un kilometru pe jos? Care sunt avantajele plimbarilor aflati din topul realizat de cei de la about.com.

Daca mergeti pe jos, traiti mai mult. Un studiu realizat de specialistii din Honolulu arata ca in cazul celor care merg pe jos cel putin trei kilometri pe zi, riscul de mortalitate se reduce la jumatate. Specialistii au apreciat ca subiectii pareau atat de sanatosi, ca era putin probabil ca acestia sa moara din cauza unei boli in urmatorii 12 ani.

Mersul pe jos va ajuta sa nu va ingrasati. Daca in afara de activitatile zilnice, va propuneti sa faceti inca doua mii de pasi pe zi, nu va veti ingrasa nici un gram. Cat inseamna doua mii de pasi? In jur de un kilometru si jumatate. Degeaba tineti cura de slabire daca nu va miscati. Daca vreti sa pierdeti in greutate, trebuie sa faceti mai multi pasi. Cam cati? Intre opt si zece mii - adica peste 7 kilometri pe zi.

Reduce riscul aparitiei cancerului. Studiu dupa studiu arata ca plimbarile si exercitiile fizice reduc riscul aparitiei cancerului de san si de colon. Daca totusi v-ati imbolnavit, nu este cazul sa renuntati la lupta. Mersul pe jos va ajuta sa va recuperati mai repede si sa supravietuiti.

Putine sanse sa aveti probleme cu inima. Puteti reduce riscul aparitiei bolilelor cardiovasculare mergand pe jos intre o jumatate de ora si o ora pe zi. Puneti-va sangele in miscare!

Va fereste si de diabet. Diabetul de tip 2 scurteaza viata bolnavilor cu 5 pana la 7 ani, iar complicatiile date de el sunt cumplite: amputari, impoptenta, orbire. Cand toti medicii afirma ca aceasta boala poate fi prevenita prin schimbarea stilului de vita, nu-i pacat sa ramanem nepasatori? Ce preferati?? Sa va plimbati 30 de minute zilnic si sa mancati sanatos sau sa va imbolnaviti?

Plimbarile si sportul nu au numai beneficii fizice. Multi oameni se plimba pentru confortul mental. Cand fac acest lucru, se elibereaza endorfine - care dau senzatia de fericire. Tot asa scapati si de stres. Cei care merg mai repede vor simti efectul mult mai pronuntat decat cei care merg mai incet. Multi medici recomanda plimbarile ca tratament natural de vindecare a depresiilor.

Ce-i poate motiva mai bine pe barbati sa se plimbe in fiecare zi cate trei kilometri? Mersul pe jos este si o modalitate de a preveni disfunctiile erectile.