Prin urmare, toti cei 15 au fost avansati in grad si treapta pentru munca lor de manageri publici. Ministrul Justitiei, fara nici o explicatie, a decis ca nu mai are nevoie de ei si i-a concediat pe toti. Totul a fost facut in regim de urgenta, printr-o hotarire de guvern, la care ministrul Chiuariu nu a mai atasat si nota de fundamentare.

Reprezentantii Biroului de presa al Guvernului ne-au declarat ieri ca nu au pentru aceasta hotarire de guvern si nota de fundamentare. Prin urmare, ne-au trimis la Ministerul Justitiei.

In nota de fundamentare se spune ca ministerul „considera supradimensionata structura actuala a functiilor publice de aceasta natura, motiv pentru care se impune reducerea numarului acestor posturi cu noua“.

Pentru aceleasi considerente „se impune si desfiintarea tuturor posturilor de manager public din cadrul ANP“, atributiile acestora fiind preluate de catre structura din cadrul aparatului MJ.

„Am fost perceput ca fiind omul lui Macovei. Alta explicatie pentru aceasta decizie nu gasesc. Noi, cei 15, am fost eliberati din functie, lucru care e un abuz din partea ministrului Chiuariu, deoarece, conform legii, noi trebuia sa fim transferati la o alta institutie care are nevoie de noi, nu dati afara.

Am fost eliberati din functie pe 24 octombrie, iar HG-ul a aparut pe 23 octombrie“, a declarat pentru Cotidianul Sorin Dumitrascu, director adjunct al ANP, unul dintre cei 15 concediati. Dumitrascu afirma ca aparatul central al MJ are peste 50 de functii vacante, iar ANP peste 2.000.

„Vom cere anularea acestei hotariri de guvern abuzive si a actelor ilegale de eliberare din functie pe cale judecatoreasca, rezervindu-ne dreptul de a face plingere penala pentru abuz in serviciu impotriva ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu.

Solicitam Guvernului Romaniei revocarea acestei hotariri emise in conditii lipsite de transparenta si cu incalcarea regulilor de procedura obligatorii la elaborarea actelor normative“, a precizat Sorin Dumitrascu.

Integral in Cotidianul