Ce conteaza cel mai mult

Specialistii de la site-ul Yahoo Tech au trecut in revista cele mai importante elemente care trebuie analizate in momentul in care ne alegem un laptop. Iata care sunt acestea:

Dimensiunea si performantele ecranului. Cu cat un laptop are ecranul mai mare, cu atat experienta vizuala va fi mai buna. Trebuie tinut cont insa de faptul ca, desi pare paradoxal, laptopurile cu ecran foarte mare sau foarte mic sunt si cele mai scumpe.

Pe deasupra, este de preferat ca monitorul sa foloseasca tehnologia LED (Light Emitting Diode) si nu pe cea bazata pe tuburi fluorescente, mai veche. LED asigura mai multa luminozitate si mai putin consum de energie.

Procesorul si memoria RAM (Random Acces Memory). Este de preferat sa optati pentru un laptop care are procesor multicore (cu mai multe nuclee).

Pentru a economisi bani, evitati sa optati insa pentru cele mai noi procesoare de acest gen. Un alt sfat este sa instalati cat de mult RAM va permite computerul sau cat de mult va permite buzunarul. Astazi, 1 GB de RAM este un minim necesar pentru a rula cele mai noi aplicatii.

Autonomia bateriei. Este un element de care trebuie sa tineti cont. In medie, laptopurile au o autonomie anuntata a bateriei in jur de doua ore. De cele mai multe ori ea este mai redusa. Un laptop fara o baterie puternica isi pierde cea mai importanta caracteristica: mobilitatea.

Un articol de Adrian Popa

Integral in Evz