Microsoft Corp a inregistrat in perioada iulie-septembrie (primul trimestru al anului fiscal 2007-2008) o crestere a profitului si a veniturilor de 23% si respectiv 27%, producatorul american imbunatatindu-si si estimarile pentru sfarsitul de an, fapt care a ridicat cu 11% cotatia actiunilor companiei, scrie Reuters.

Rezultatele se datoreaza vanzarilor puternice inregistrate la produsele “Halo 3” si “Vista”.

Oficialii Microsoft au declarat intr-un comunicat de presa ca acestea sunt cele mai mari cresteri ale veniturilor inregistrate intr-un prim trimestru al unui an fiscal din 1999 pana in prezent.

“Cresterea asteptata la vanzarile Windows Vista a aparut in sfarsit”, a precizat Kim Caughey, senior analist la Fort Pitt Capital Group. Cat despre jocul video Halo 3, in perioada mentionata, Microsoft a obtinut vanzari de de peste 300 milioane dolari in prima saptamana de la lansarea care a avut loc in luna septembrie.

In primul trimestru al anului fiscal 2007-2008 (iulie - septembrie 2007) Microsoft a obtinut un profit net de 4,92 miliarde dolari, iar veniturile companiei au depasit valoarea de 13,76 miliarde dolari.

Pentru sfarsitul acestui an, Microsoft si-a imbunatatit estimarile privind nivelul veniturilor obtinute cu aproximativ doua miliarde dolari, de la 58,8 miliarde de dolari la 59,7 miliarde de dolari.

In luna februarie a acestui an, Bill Gates, fondatorul imperiului Microsoft, a vizitat Romania, a inaugurat un centru global de Suport Tehnic in Bucuresti si a lansat oficial pe piata romaneasca sistemul de operare Windows Vista.