Vlad Petreanu a renuntat, joi, la postul de director editorial la Departamentul de Stiri al Antenei 3, departament care realizeaza si Observator, principalul jurnal al Antenei 1.

Plecarea lui Petreanu, explicata intr-un mod enigmatic de protagonist pe blogul sau, are loc cu o luna inainte de alegerile europarlamentare. Contactat de HotNews.ro, Vlad Petreanu s-a rezumat sa spuna ca este vorba despre “o discutie mai lunga, pe care am incheiat-o” printr-un “gentlemen's agreement”.

Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, vestea plecarii lui Petreanu a fost primita, joi, de editori, producatori, prezentatori si reporteri cu o liniste mormantala. Cei mai afectati ar fi prezentatorii stirilor, in timp ce unii dintre editori si producatori ar fi “hotariti” sa nu asculte, pe viitor, de Aura Titiriga, cea care ii va lua locul lui Petreanu.

Citeste si:

Comanescu: Antenele 5...8?

Un comunicat oficial al Antenei 1 arata ca “mandatul” domnului Vlad Petreanu la conducerea Stirilor din A1 si A3 se incheie incepand din data de 1 decembrie. Primul care, joi, a “dat stirea”a fost Catalin Tolontan, pe blogul sau.

Comunicatul oficial confirma anuntul acestuia, potrivit caruia de la 1 decembrie locul lui Petreanu va fi luat de Aura Titiriga, redactor-sef al Departamentului de Stiri Antena 3.

Comunicatul o prezinta pe Aura Titiriga drept viitor “redactor-sef al emisiunilor reunite sub brandul 'Observator'”. Joi seara, in cadrul unei sedinte cu intreaga echipa de la Stiri, s-a vorbit despre nevoia unui nou concept pentru buletinele de stiri ale celor doua posturi, fara a fi oferite detalii in acest sens.

In sedinta de joi seara, Petreanu a dat asigurari ca va ramane in Antene. Potrivit blogului lui Comanescu, acesta ar studia, in prezent, doua sau trei formate de emisiuni propuse de conducerea postului.

Pe diverse bloguri, multi jurnalisti ai Observatorului si-au exprimat deja tristetea fata de plecarea lui Petreanu. Iar acesta a postat vineri, pe blogul sau, un post interpretat de cititori drept o explicatie pentru decizia sa de a demisiona: “Primele 3: 1. Cei pe care nu i-am mai putut apara. 2. Ce n-am mai acceptat. 3. Nepriceperea de a initializa miracole”.