Curtea Suprema din Italia l-a achitat pe fostul premier Silvio Berlusconi de acuzatiile de coruptie care datau din anii '80, informeaza BBC.

Acuzatiile erau legate de un contract de privatizare in care Berlusconi era acuzat de mituirea unor judecatori cu scopul de a bloca vanzarea grupului alimentar SME unei alte companii.

In luna aprilie a acestui an, o curte de apel l-a achitat pe Berlusconi de toate acuzatiile, iar decizia de azi a Curtii Supreme a confirmat hotararea.

Fostul premier italian a negat mereu acuzatiile de coruptie.

Cazul SME dateaza din perioada cand Berlusconi nu intrase in politica, iar BBC precizeaza ca judecatorii au blocat vanzarea grupului SME catre concurentii lui Silvio Berlusconi si au acordat contractul unuia dintre companiile la care acesta era actionar. Berslusconi a fost acuzat ca i-a mituit pe judecatori pentru a decide in favoarea sa.

Un tribunal din Milano l-a achitat pe Berlusconi, in 2004, de una dintre acuzatiile de coruptie si a hotarat ca statutul de limitatie a expirat intr-un alt caz. Mogulul media fost achitat de acuzatiile de coruptie de Curtea de Apel in aprilie 2007, iar Curtea Suprema a decis vineri sa confirme hotararea.