Iata cum va arata limuzina cu 4 usi si cu forma de coupe de la Porsche. Britanicii de la TopGear au pus mana pe imagini de foarte mare acuratete cu asteptatul Panamera. Porsche intentioneaza sa vanda masina incepand cu 2010, dar este posibil ca modelul sa ajunga mai devreme in showroom-uri. Geneva este, cu siguranta, locul unde Panamera va fi dezvaluita publicului larg, dar abia in 2009.

Una din schimbarile marcante fata de modelele sportive cu doua usi este faptul ca motorul lui Panamera sta pe puntea fata. Este vorba de un V6 sau un V8 (2turbo) cu puteri intre 300 si 500 CP, in functie de nivelul de programere. Transmisia se va face inspre rotile din spate printr-o cutie cu 6 sau 7 trepte.

Pana la momentul lansarii pe piata, Panamera poate primi si un tandem hibrid, format dintr-un V6 si un motor hibrid. Tot la nivelul de posibilitate este si montarea pe hatch-ul Panamera a unui eleron retractabil.

Panamera ar putea deveni unul dintre cele mai exclusiviste sedanuri coupe. Acum exista pe aceasta nisa premium doar 2 modele: Maserati Quattroporte si Mercedes CLS, dar au mai fost anuntate si Aston Rapide, BMW CS sau Audi A7.

integral in StiriAuto.ro