Conform celui mai recent studiu elaborat de International Data Corporation (IDC), piata romaneasca de solutii EAS (Enterprise Application Software) a inregistrat in anul 2006 o crestere de 17,5%, totalizand 52,97 milioane de dolari. Ca si in anii precedenti, primii cinci „actori” ai pietei totalizeaza mai mult de trei sferturi din piata locala de solutii software pentru afaceri.

Factorii „motori” ai pietei au ramas, in general, aceiasi din 2005, printre cei mai importanti numarandu-se cresterea economica, pregatirea pentru competitia de pe piata Uniunii Europene, precum si nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel european.

Nu in ultimul rand, maturizarea pietei de solutii EAS si a mentalitatii companiilor din majoritatea sectoarelor economice referitor la beneficiile pe termen lung ale implementarii de software pentru afaceri, au sustinut si ele evolutia pietei locale EAS.

Conform acestui studiu, SIVECO Romania detine o cota de 21,2% din piata locala de solutii EAS, ocupand in 2006 pozitia a doua in top-ul pietei. Compania se claseaza astfel, la fel ca in ultimii 5 ani, pe "podiumul" companiilor furnizoare de solutii EAS pe piata locala, fiind singura companie romaneasca cu asemenea performante in ultimii ani.

Compania SIVECO confirma astfel, si in Romania, succesul international de care se bucura in ultimii ani.

Studiul IDC segmenteaza piata romaneasca a solutiilor EAS in solutiile ERM (Enterprise Resource Management) - reprezentand cel mai important segment al pietei, urmate de solutiile SCM (Supply Chain Management), Opperations & Manufacturing Applications, Customer Relationship Management (CRM) si Business Analytics - segmentul cu cea mai mare crestere fata de 2005.

Compania SIVECO Romania ocupa pozitia de lider pe doua dintre segmentele pietei, de altfel si cele mai importante ca valoare la nivelul anului 2006.

Astfel, SIVECO Romania detine 23,10% din piata solutiilor ERM si 30,30% din cea a solutiilor SCM, intr-o ierarhie ce include atat companii multinationale cat si companii romanesti.

Totodata, in cadrul segmentului cu cea mai importanta crestere la nivelul anului 2006, cel al solutiilor Business Analytics, SIVECO Romania detine o cota de 31,60%.

„Urmarim cu consecventa tendintele preconizate de specialisti pentru piata romaneasca de solutii EAS. Acesta este si motivul pentru care ne adresam organizatilor cu cel mai mare interes de a investi in soft, de dimensiuni mari si mijlocii, care inteleg beneficiile pe care le pot castiga pe termen lung prin utilizarea de solutii informatice de management al afacerii.

Astfel, pachetul nostru integrat SIVECO Applications functioneaza la peste 550 de clienti din toate sectoarele de activitate, precum productie, utilitati, banking, transport, telecom sau administratie publica etc., proband calitatea si flexibilitatea unei solutii 100% romanesti dar cu performante la nivel european”, declara Aurora Crusti, Line of Business Senior Director la SIVECO Romania.

Evolutia foarte buna a companiei SIVECO Romania pe piata romaneasca a solutiilor EAS - o piata tot mai concurentiala si cu exigente crescute de la an la an, se datoreaza vanzarilor sustinute pe care compania le-a inregistrat in anul 2006 pentru solutia sa proprie EAS - pachetul informatic integrat SIVECO Applications.

Ca un rezultat direct, producatorul roman de software si-a crescut cota de piata cu aproape 2 procente, ajungand la 21,2% fata de 19,3%, cat detinea din piata locala de EAS in 2005.