Dupa lansarea de la Bucuresti din luna iunie, volumul 'Despre succes - Convorbiri cu Josif Constantin Dragan' va fi lansat joi, 1 noiembrie si la Constanta. Lansarea va avea loc la Muzeul de Arta Constanta, din B-dul. Tomis nr. 82-84.

Lucrarea "Despre succes" grupeaza un numar de 53 de interviuri acordate de profesorul Josif Constantin Dragan in presa romaneasca si internationala intre anii 1954 si 2005.

Volumul aduna laolalta mai multe marturii esentiale despre ultima jumatate de secol si evoca diferite momente importante din viata si din cariera profesorului Josif Constantin Dragan, se arata in comunicatul de presa al editurii RAO.

Interviurile, structurate pe trei domenii: autobiografie, cultura si economie, evidentiaza consecventa exemplara a ideilor lui Josif Constantin Dragan.

Potrivit istoricului Guido Ravasi, secretarul general al Fundatiei Europene Dragan din Milano, “viata profesorului reprezinta un caz unic, exceptional, dar in acelasi timp un obiect de analiza si de studiu care se cere facut cu multa seriozitate. Astfel ca, fiecare dintre noi are ceva de invatat de la profesorul Josif Constantin Dragan.

Una din cheile reusitei domniei sale este dragostea pentru cultura”.

"Toata viata mea este o educatie. Sunt un adept al educatiei permanente.Am incercat sa traiesc prin ideile mele, fara a ma baza pe altii” marturisea intr-unul dintre interviuri profesorul Dragan.

Lucrarea, aparuta la Editura RAO, este deja disponibila in librarii si va fi lansata in Timisoara, Lugoj, Cluj si Constanta.