Luni seara, de la 19.30, trupa KUMM si invitatii sai va asteapta la Opera Romana din Bucuresti la un concert de zile mari. Kumm aniverseaza zece ani de existenta, sarbatorind alaturi de Timpuri Noi, Luna Amara, Zob, Travka, Ada Milea si The Mood, intr-un concert ce va fi transmis live si pe soundcheck.adverb.ro.

In cei 10 ani de existenta, trupa a sustinut peste 400 de concerte in Romania, Germania, Ungaria si Italia, a lansat 5 albume si a compus peste 100 de piese, dintre care aproximativ 50 sunt incluse in albumele lansate.

Trupa KUMM ii are in componenta pe Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (sax), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (keyboards), Utu Pascu (bas) si Csergo Dominic (tobe).

Alaturi de baietii de la KUMM vor mai canta, atat fosti membri - Dan Byron (voce), Peto Zoltan (saxofon), Keresztes Levente (bas) cat si trupe prietene: Timpuri Noi, Luna Amara, Zob, Travka, Ada Milea, The Mood. Invitatii vor face cadou trupei cate o melodie KUMM in versiune proprie de interpretare.

Cu aceasi ocazie, trupa lanseaza "Soundcheck" - o platforma de dialog on-line in sprijinul muzicii alternative. La adresa soundcheck.adverb.ro, KUMM, impreuna cu alte trupe care incurajeaza inovatia, experimentul si schimbarea in muzica romaneasca, se vor intalni virtual cu toti cei interesati de acest fenomen.

"Vrem sa ajutam stilul muzical caruia ii apartinem sa treaca din faza 'noroc ca mai exista"' in cea de 'noroc ca exista'. Credem ca dialogul deschis, opiniile exprimate de cat mai multi dintre cei implicati sau interesati de domeniu ne vor ajuta pe toti sa evoluam in continuare.

In plus, va coagula un pol 'anti-inertie', este ceea ce tine acest stil viu” spune despre noul blog vocalistrul trupei, Catalin Mocan.