Cel mai temut asasin in serie din Rusia a fost condamnat, luni, la inchisoare pe viata, dupa ce judecatorii l-au gasit vinovat pentru comiterea a 49 de crime, intr-un parc din capitala rusa. Alexander Pichushkin, in varsta de 33 de ani, supranumit si “maniacul din Bitsevsky”, sustine ca a ucis 62 de persoane, in decursul a 14 ani, relateaza Reuters.

El a declarat in fata instantei ca s-a simtit precum Dumnezeu atunci cand a hotarat daca victimele sale vor trai sau vor muri.

Pichushkin, angajatul unui supermarket din Moscova, a spus ca si-a omorit victimele pentu ca voia sa umple patratele unei table de sah imaginare. El mai avea de completat doar doua "patrate libere", cand a fost prins de politie, pe data de 16 iunie 2006.

Multe dintre victimele sale erau barbati in varsta pe care ii invita sa bea cu el, dupa care ii inneca intr-un canal sau ii lovea cu un ciocan in cap.

De asemenea, Pichushkin a declarat ca si-a dorit sa doboare si recordul celui mai crud criminal in serie din istoria Rusiei, Andrei Chikatilo, condamnat pentru ca a ucis 52 de copii si tineri, intre 1978 si 1990, in sudul Rusiei. Chikatilo a fost executat pe data de 14 februarie 1994.