Bursa de Valori Bucuresti continua sa evolueze dupa aceiasi parametri ca si la finalul saptamanii precedente. Lichiditatea se pastreaza la un nivel foarte redus, iar preturile oscileaza in jurul unor niveluri de echilibru, fara a arata o directie clara.

Toti cei patru indici ai pietei au avut ieri variatii mai reduse de 0,6 puncte procentuale, trei dintre ei inchizand in crestere usoara. Singurul care a scazut este BET-FI, insa in cazul sau pierderea a fost de numai 0,15%. De altfel, in cea mai mare parte a zilei, BET-FI afisa cresteri destul de vizibile, care in unele cazuri ajungeau si la aproape 2%.

Nefiind insa sustinute de volume de tranzactionare, aceste cresteri s-au risipit, iar ulterior vanzatorii au inclinat balanta in favoarea lor pentru scurt timp inainte de inchiderea sedintei.

Valoarea totala a tranzactiilor a atins numai 10,8 milioane de euro dintre care 7,4 milioane de euro pe piata principala si circa 3,4 milioane de euro pe segmentul Rasdaq.

Am avut parte de o sedinta bursiera complet neinteresanta, fara stiri importante care sa miste preturile, fara interes din partea investitorilor si fara semnale concludente cu privire la directia pe care ar putea-o avea in urmatoarele zile.

Se simte ca in piata nu mai intra bani noi, dar deocamdata nici nu sunt iesiri semnificative. Cei care deja detin actiuni fie mai vand din cand in cand pachete mici, fie asteapta un potential trend pozitiv pe final de an.

Cei care detin capitaluri neplasate inca asteapta oferta publica a Transgaz sau mai fac mici achizitii punctuale in functie de propriile interese si evaluari de moment. Investitori mari, fie ei romani sau straini, nu sunt insa acum prezenti in piata.

de Iulian Panait

integral in Romania Libera