In saptamina turneului de la Paris Bercy, un alt jucator a recunoscut existenta flagelului "meciurilor trucate" in circuitul ATP. Francezul Arnaud Clement a recunoscut ca i s-a cerut sa piarda o intilnire, insa nu a dat detalii suplimentare. "Problema este ca si daca refuzi, concentrarea ta ca sportiv este deja perturbata", spune Clement.

Cu citeva saptamini in urma, britanicul Andy Murray a declarat pentru BBC: "Toata lumea stie ca exista jocuri trucate in circuit", afirmatie pentru care a somat de asociatia jucatorilor profesionisti sa dea explicatii.

Dupa intreverea cu Murray, conducatorii ATP au instituit regula celor"48 de ore" - este intervalul in care un jucator trebuie sa anunte daca a fost contactat pentru "trintirea" unui rezultat, in caz contrar urmind sa suporte consecintele.

Primele indicii ale aparitiei coruptiei in tenis au aparut in acesti ani si au capatat contur dupa un meci disputat in august, la Sopot: casele de pariuri au refuzat sa plateasca mizele jucate pe un meci Davidenko vs Vasallo, care a avut o desfasurare suspecta - rusul, mare favorit, a cistigat primul set si parea sa fi scapat in cistigator.

Casele de pariuri au observat ca in acel moment au crescut foarte mult sumele pariate impotriva lui Davidenko! Cind rusul a abandonat (in ultimul set), bookmakers au inteles ca cineva stia despre intentia lui Davidenko de a abandona...