Oligarhul georgian Badri Patarkatisvili intentioneaza sa finanteze fortele de opozitie, a anuntat biroul de presa al omului de afaceri. Motivul - violentele ciocniri survenite duminica in nordul Georgiei intre opozitie si simpatizantii conducerii tarii, cand a fost nevoie de interventia organelor de ordine.

Zeci de manifestanti, din ambele tabere, au auvt nevoie de ingrijiri medicale, relateaza Nezavisimaia gazeta.

Finalul mitingurilor de la Zugdidi a incins si mai tare situatia interna din tara. Liderii opozitiei au declarat ca manifestatiile din nordul statului sunt doar repetitia generala la evenimentele care vor incepe la 2 noiembrie, la Tbilisi, cand an centrul orasului se vor aduna peste 100.000 de oameni din intreaga Georgie, nemultumiti de politica actualilor guvernanti pro-occidentali.

„Dupa incidentele de la Zugdidi a devenit foarte clar ca formatiunea prezidentiala ‚Miscarea nationala’ este o organizatie terorista. Vom dovedi acest lucru cu date concrete.

La fel ca si faptul ca Saakasvili, cel care se afla in fruntea acestei organizatii este tot un terorist”, a comentat pentru NG fostul ministru de stat, Gheorghi Haindrava, membru al organizatiei neguvernamentale „Intitutul egalitatii in drepturi”.

Evenimentele de la Zugdidi au radicalizat chiar si pozitia unui partid nerevolutionar cum se proclama a fi „Noua dreapta”. „Ce se intampla acum in Georgia, cand puterea inabusa cu atata cruzime un miting pasnic, este inadmisibil. Este terorism pe fata”, a declarat liderul partidului, deputatul David Gamkrelidze.

In opinia lui, „criza politica din Georgia a intrat intr-o etapa foarte serioasa si trebuie folosite toate posibilitatile pentru ca situatia sa nu iasa din cadrul constitutional”.