Daca faci un "zaping" complet al posturilor de pe TV Cabo, vei putea fi surprins in orice moment de filme, seriale sau de emisiuni de divertisment care ne vorbesc in limbi deloc obisnuite. Gratie ofertei Funtastic Life, aceasta posibilitate a sporit.

TV Cabo a inclus in cea mai recenta oferta digitala a sa posturi de televiziune chinezesti, cubaneze, rusesti, ucrainene, germane, romanesti si chiar si bulgaresti.

Aceasta este realitatea, iar TV Cabo considera ca transmiterea in Portugalia a noilor posturi de televiziune, care a inceput pe 2 octombrie, este legata de o nevoie a pietei si de incercarea de a apropia unele comunitati care se afla in tara noastra de tarile lor de origine, informeaza Rador care citeaza Jornal de Noticias.

Potrivit lui Irene Lu?s, consilier de comunicare la TV Cabo, acesta este, cel putin, scopul investitiei in transmiterea posturilor chinezesti (Phoenix Infonews si Phoenix CNE), a postului romanesc (TVR International), a celor rusesti (Vesti si RTR), a celui ucrainean (Inter +) si a celui bulgaresc (TV Bulgaria).

Dupa cum precizeaza aceasta, in cadrul operatorului TV Cabo pare sa fie unanima parerea ca toate aceste posturi "nu sunt destinate marelui public". Totusi, "au sens mai ales in cadrul unei oferte care doreste sa fie diversificata si cuprinzatoare la nivelul continutului".

Dar, cu toate ca ne aflam in fata unei autentice "invazii " de posturi de televiziune, se pare ca lucrurile nu se opresc aici.

In luna decembrie, TV Cabo va lansa un nou post (MOV), destinat prezentarii de filme si de seriale.

Grila sa de programe va cuprinde in proportie de 70% filme si 30% - seriale si, probabil, inca vreo cateva emisiuni de divertisment, in cadrul unui pariu care doreste sa se situeze la nivelul AXN si al Fox Life.

Irene Lu?s considera ca aparitia de noi proiecte face parte "din pariul pe noi canale". Ea reitereaza: "Primul nostru obiectiv este intotdeauna acela de a veni in intampinarea gusturilor si nevoilor clientilor nostri sau a potentialilor nostri clienti".

Irene Lu?s admite, totusi, ca avand in vedere "o piata din ce in ce mai competitiva, consolidarea ofertei de posturi va fi un factor de diferentiere important". Oricum, ea spune: "Concurenta nu ne sperie".

Bloomberg, Spania - emite stiri din actualitate.

Phoenix Infonews, China - informatii generale.

Cubavisi?n, Cuba - post de cultura si geografie.

Deustshe, Germania - program diversificat.

RTR Planeta, Rusia - stiri de pe trei posturi rusesti.

Vesti, Rusia - stiri regionale.

Inter+, Ucraina - sport si divertisment.

TVR, Romania - contact cu cultura romaneasca.

TV Bulgaria, Bulgaria - Filme si documentare.

Phoenix CNE, China - comunitati din Europa.