O emisiune-portret de 30 de minute cu titlul “Fetita cu o mie de riduri”, consacrata scriitoarei Nora Iuga, realizata de Dana Ranga, va fi difuzata marti, 6 noiembrie la ora 19.30 de postul de radio Deutschlandradio. La emisiune participa ca invitati: Ernest Wichner si Joachim Sartorius, informeaza ICR "Titu Maiorescu".

Dana Ranga, regizoare de origine romana, stabilita de ani buni la Berlin, ea insasi poeta de real talent, a mai realizat, in decursul timpului, pentru posturi de radio germane, emisiuni radiofonice dedicate prezentarii literaturii romane, precum si o serie de filme documentare de referinta (ca, de exemplu, “Story”, consacrat cosmonautului Terry Musgrave).

Potrivit comunicatului de presa al postului german de radio referitor la Nora Iuga, citam:

“Marea Doamna (“Grande Dame”) a liricii romanesti e pe cale sa cucereasca Germania. In luna mai a acestui an i s-a decernat Premiul Friedrich-Gundolf al Academiei germane de Limba si Literatura, pentru merite deosebite in promovarea limbii si literaturii germane in strainatate.

In Romania este cunoscuta ca traducatoare a unor autori precum Grass si Jelinek, Pastior si J?nger, Nietzsche si Celan.

Nascuta in 1931 la Bucuresti, germanista a debutat in literatura abia la patruzeci de ani. Poeziile ei sunt strans legate de conditia umana, fantastice si explozive. Nora Iuga amesteca exoticul cu cotidianul, autenticitatea cu fabulosul si ridica intimitatea propriului Eu la dimensiune de mitologie lirica.”