Indicii bursieri au inregistrat scaderi in sedinta de tranzactionare de marti a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), insa actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au consemnat un avans mediu de 1%.

“Sedinta bursiera de astazi a fost mai animata decat in zilele anterioare insa a fost departe de lichiditatea pe care ar trebui sa o aiba Bursa de la Bucuresti. Foarte multi se uita la pietele europene, care au inregistrat o corectie de 0,5-0,6%. De asemenea, foarte multi au cumparat, in special SIF-urile au avut de castigat la cumparare.

Lichiditatea generala a fost controlata de Rasdaq, cu o valoare a transferurilor de peste 24 milioane de lei”, ne-a declarat Adrian Simionescu, director general la Vienna Investment Trust.

Indicele BET, care include cotatiile celor mai lichide zece companii listate, a incheiat sedinta cu o pierdere de 1,13%, atingand nivelul de 9.914,70 puncte. BET C, indicele compozit al pietei, s-a diminuat cu 0,95%, incheiind ziua la 6.873,99 puncte. O apreciere de 1,04% a avut indicele BET-FI, care a ajuns astfel la 80.281,47 de puncte.

Valoarea tranzactiilor din piata s-a ridicat marti la 42,39 milioane de lei (12,67 milioane de euro) si a fost sustinuta de operatiunile cu titlurile Bancii Transilvania, in valoare de 13,22 milioane de lei (3,95 milioane de euro).

Banca Transilvania a ocupat primul loc in topul lichiditatilor, pe locurile urmatoare s-au inscris SIF-urile, cu tranzactii in valoare totala de 17,58 milioane de lei (5,33 milioane de euro).

Titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) au ocupat locul al doilea in clasamentul lichiditatii Bursei, cu schimburi de 5,24 milioane lei, urmate de actiunile SIF Moldova (SIF2), care au inregistrat tranzactii in valoare de 4,08 milioane lei.

Pe piata instrumentelor derivate a BVB, nu s-au incheiat contracte la termen (futures).