La sedinta de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a fost ceruta suplimentarea bugetului Ministerului Apararii pe 2008 de la 1,91% din PIB la 2,38%, crestere ce ar urma sa se suprapuna cu o restructurare a personalului din armata, prin reducerea numarului de ofiteri superiori si angajati civili pana la sfarsitul anului viitor.

Anuntul a fost facut, dupa incheierea sedintei CSAT, de presedintele Traian Basescu. Acesta a spus ca “am solicitat ca bugetul Ministerului Apararii sa fie majorat prin amendament la legea bugetului de stat... in baza ordonantei de urgenta numarul 111 pe 2006”.

Tot marti seara, seful statului s-a referit la subiectul principal al sedintei CSAT - conditiile de securitate si riscurile teroriste la summitul NATO ce va avea loc la Bucuresti anul viitor. Potrivit lui Basescu, “s-a constatat o intensificare a activitatii pe teritoriul Romaniei, dar situatia este sub control”.

El a spus ca fost adoptata o hotarire menita referitoare la colaborarea totala intre institutiile de resort, asa incat “summitul NATO sa se desfasoare in cele mai bune conditii”.

Basescu a precizat, totodata, ca a cerut directorului SRI ca pana la sfarsitul acestui an sa fie predata CNSAS intreaga arhiva de scrisori de dinainte de Revolutie, pentru a servi “interesului istoric” fata de acestea.

Citeste si:

Geoana cere CSAT un raspuns legat de instalarea scutului antiracheta