„Doar in Bucuresti ar mai fi loc pentru inca opt magazine, si nici nu ne gandim sa pierdem aceasta oportunitate”, a completat Mougel.

Informatia vine intr-o saptamana plina cu stiri despre extinderea lanturilor internationale de magazine - Real in Bucuresti, Carrefour in orasele mici, Cora in orasele mari din provincie.

Dupa un start mai timid pe piata romaneasca - primul hipermarket Auchan a fost inaugurat in Bucuresti in urma cu aproape un an, iar al doilea, la Targu-Mures, zece luni mai tarziu - francezii sunt decisi sa-si puna sigla in fiecare oras mare din tara.

Compania ar urma sa investeasca, pana la inceputul lui 2010, circa jumatate de miliard de euro in expansiunea in Romania, inclusiv in orasele de dimensiuni medii, potrivit calculelor EVZ, bazate pe valoarea medie a investitiilor in magazine si previziunile privind extinderea.

Suprasaturare si nu prea

In cursa retailerilor pentru extindere, doar seful de la Real pare sa fie mai precaut. Saptamana trecuta, la inaugurarea hipermarketului din Bucuresti, Tjeerd Jegen vorbea despre o posibila suprasaturare, la nivelul anului 2009.

Ce-i drept, compania a reusit pana acum cea mai rapida expansiune: intr-un an de existenta pe piata romaneasca, Real a deschis zece hipermarketuri, iar pana in 2008 va ajunge la 21 de unitati, patru fiind in Capitala.

Integral in Evz