Creatorul retelei virtuale, englezul Tim Berners-Lee si chimistul elvetian Albert Hofmann impart primul loc intr-un top al celor o suta de genii ale lumii in viata, cu o contributie importanta in stiinta, politica, afaceri. Pozitia a treia este ocupata de miliardarul George Soros.

  • Top 100 de genii in viata

    Bin Laden este pe aceeasi pozitie cu fondatorul Microsoft, Bill Gates si fostul campion mondial la box, Mohammed Ali (pozitia 43). Paul McCartney se afla pe locul 58, iar David Bowie, pe locul locul 67.

    Creatoarea lui Harry Potter, scriitoarea JK Rowling se afla pe locul 83. Ea imparte acelasi loc cu Mihail Kalasnikov, creatorul celei mai cunoscute arme automate din lume. Ultima pozitie este ocupata de regizorul american Quentin Tarantino.

    Cele 100 de genii au fost alese in functie de rolul jucat in schimbarea sistemului de viziune asupra lumii, recunoasterea publica, forta intelectului, succesele si importanta culturala.

    Potrivit The Daily Telegraph, topul a fost realizat de specialistii companiei Creators Synectics. Clasamentul este dominat de americani, 43 la numar. Doar 15 dintre cele 100 de genii sunt femei.