In luna decembrie, este posibil ca pretul calatoriilor cu trenul si cu metroul sa se scumpeasca cu pana la 7%. Masura este analizata in acest moment de catre conducerile Metrorex si CFR Calatori, potrivit NewsIn.

Reprezentantii Metrorex au declarat, miercuri, ca in acest moment conducerea companiei studiaza posibilitatea maririi tarifelor cu 6-7% pentru transportul cu metroul, in functie de indicii preturilor de consum. Aceasta majorare este preconizata pentru luna decembrie si va fi cuprinsa intre 0,5 lei si doi lei.

Tarifele la calatoria cu metroul nu au mai crescut din decembrie 2006. Pretul actual al unei cartele cu doua calatorii este in valoare de doi lei, iar cel al unei cartele cu zece calatorii este de sapte lei.Abonamentul pentru o zi costa 35 de lei, in vreme ce abonamentul lunar este de 22 de lei.

Tarifele pentru transportul feroviar se scumpesc tot in luna decembrie, potrivit calendarului stabilit in luna octombrie 2006 printr-o Ordonanta de Guvern. Actul normativ prevede cresterea, trimestrial,pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum publicati de Institutul National de Statistica neluati in calcul de la ultima majorare.

Astfel, pana la sfarsitul anului 2007 se asteapta o majorare cu pana la 60% fata de pretul din 2006.