Titlurile Bancii Transilvania si ale Societatilor de Investitii Financiare au dominat sedinta de miercuri a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), caracterizata prin variatii reduse ale indicilor bursieri si valori de tranzactionare apropiate fata de cele ale sedintei bursiere de marti.

“Lichiditatea s-a mentinut la un nivel relativ redus, ca si in zilele anterioare de altfel. Indicii au evoluat in contradictoriu si au inregistrat oscilatii reduse.

Topul lichiditatilor a fost ocupat de banci, SIF-uri si de societatile petroliere care raman, in continuare, in atentia investitorilor”, ne-a declarat directorul Vienna Investment Trust, Adrian Simionescu, adaugand ca “a fost o zi obisnuita, chiar plictisitoare”.

BET-C, indicele general al pietei, a crescut cu 0,59%, ajungand la 6.914,50 de puncte. BET, indicele care include cotatiile celor mai lichide zece companii listate, a urcat cu 0,36%, terminand sedinta la 9.950,13, in timp ce indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor, a consemnat o scadere de 0,08%, pana la 80.216,19 puncte.

Lichiditatea BVB a ajuns pana la 43,98 milion e de lei (13,16 milioane de euro), piata fiind dominata de schimburile cu actiunile bancare si ale Petrom.

Actiunile SNP Petrom s-au inscris in topul cresterilor de pe piata BVB, cu tranzactii de 6,93 milioane lei. Pe locul secund, titlurile Bancii Transilvania au realizat tranzactii de 5,98 milioane lei. Au urmat actiunile BRD Group Societe Generale, cu o valoare totala a tranzactiilor de 5,28 milioane lei.

Tranzactiile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au cumulat 15 milioane lei (4,49 milioane euro) si au reprezentat 34,1% din rulajul total al pietei. Titlurile SIF Muntenia (SIF4) au fost cele mai lichide dintre SIF-uri si au avut al patrulea rulaj din piata, de 4,58 milioane lei.