Perspectiva pentru ratingurile pe termen lung este stabila.

"Actiunea de astazi reflecta diversificarea surselor de finantare ale bancii, cu accent pe fondurile imprumutate din surse alternative.

In 2006 si primele noua luni din 2007, ProCredit Bank a devenit mai putin dependenta de finantarile necesare pentru crestere asigurate de actionarul majoritar si si-a dezvoltat reteaua pentru finantarea micilor intreprinzatori din Romania", a declarat Gulcin Orgun, director in cadrul Fitch.

Potrivit reprezentantilor Fitch, ratingul individual al bancii este sprijinit si de apartenenta la o retea globala, de experienta in ceea ce priveste managementul riscului, supravegherea centralizata si de monitorizarea riscurilor, dar si de calitatea activelor.

Ratingul individual tine seama si de dimensiunile reduse ale bancii, profitabilitatea scazuta si riscurile de credit si operationale, generate de expansiunea rapida a institutiei bancare. Profitabilitatea redusa a ProCredit Bank se datoreaza, in special, activitatii intense a angajatilor datorata naturii afacerilor, deservirii unui numar mare de clienti mici si a extinderii teritoriala.

Imbunatatirea profitabilitatii poate fi obtinuta pe termen mediu printr-o mai buna contributie a economiilor de scara, daca nu va fi inregistrata o deteriorare importanta a calitatii creditelor acordate.

Fitch considera adecvata capitalizarea bancii, avand in vedere capitalizarea interna limitata, pe fondul profitabilitatii reduse si a riscurilor potentiale generate de cresterea rapida a creditelor. Un nivel mai ridicat al capitalizarii ar putea oferii bancii asigurari suplimentare pentru orice problema legata de calitatea activelor.

Ratingul pe termen lung si cel de suport al ProCredit Bank reflecta probabilitatea moderata de sprijin, in caz de nevoie, din partea actionarului majoritar ProCredit Holding. Banca germana detine 32% din actiunile ProCredit Bank Romania, iar, pana la sfarsitul acestui an, aceasta participatie se va majora la 57%.

Procredit Bank Romania, infiintata in 2002, este o banca specializat in oferirea de servicii bancare IMM-urilor.