Un proiect multimedia cu titlul de „Video-Poezie” apartinand Fundatiei Culturale Meta va fi prezentat vineri, 2 noimbrie 2007 la sediul ICR Madrid.

Proiectul Evei Pervolovici este una din primele incercari asumate de a face videopoezie in Romania si consta in difuzarea a cinci videoclipuri bazate pe textele catorva scriitori romani contemporani dintre cei mai importanti, apartinand generatiei „optzeciste“: Mircea Cartarescu, Magda Carneci, Gheorghe Craciun, Florin Iaru si Simona Popescu, informeaza ICR Madrid.

Este o forma de arta video ce reda, dupa modelul videoclipului muzical, o poezie sau un text literar in proza intr-o maniera adecvata acestui gen: imagini sugestive, ritmate, absenta unei trame narative evidente, informatie condensata.

Experimentul multimedia cu titlul de „video-poezie” reprezinta o abordare interdisciplinara novatoare, ce sudeaza in mod surprinzator doua limbaje independente: textul si imaginea in miscare. Intalnirea dintre doua generatii de creatori de varste diferite genereaza toate premisele pentru un demers creativ inedit, bazat pe reinterpretare si recontextualizare. Cuvantul scris capata forma vizuala si se transforma, firesc, in dialog.

Prezinta regizoarea Eva Pervolovici si scriitoarea Magda Carneci.

Eva Pervolovici era cunoscuta pana acum mai ales ca o excelenta tanara prozatoare (a participat la scrierea unui roman colectiv creat pe un forum de tineri care nu se cunosteau, dar care aveau o pasiune comuna: graffiti-ul; romanul se numeste, de altfel, Graffiti Files). Acum, isi incepe cariera cinematografica la fel de provocator: cu videopoezie.

Proiectul VIDEO-POEZII al Fundatiei Culturale Meta este finantat de Ministerul Culturii si Cultelor prin Programul PROMOCULT 2007 si Institutul Cultural Roman prin programul CANTEMIR.