Reporter : Domnule Lacatus, cum ati trait primul meci ca antrenor al Stelei ?

Lacatus : Cu satisfactie, dar si cu mari emotii pe care le consider normale in astfel de momente. Am simtit o mare bucurie cand am vazut atmosfera din tribune. Era exact ca in acei ani cand am fost jucator si apoi presedinte la Steaua.

De altfel, suporterii Stelei au fost mereu alaturi de mine si pe unde am fost, pe cine am antrenat, ei intotdeauna au ramas si cred ca vor ramane cu o parere buna despre mine.

Reporter : Prestatia echipei v-a multumit in totalitate ?

Lacatus : In primul rand ma bucur pentru rezultat (n.r. 3-1) si sunt multumit de faptul ca baietii si-au dorit foarte mult victoria. S-au straduit si chiar daca nu le-a iesit tot ceea ce si-au propus in meciul cu Otelul, important este ca au vrut. Au depus un efort mare si sunt convins ca vor veni "zile si mai bune" pentru Steaua.

Trebuie doar sa incerce sa-si recapete pofta de gol si increderea in fortele proprii.

Reporter : Ros-albastrii au marcat totusi 3 goluri intr-un meci dupa foarte mult timp. Ce le-ati spus in cele doar cateva zile petrecute cu jucatorii inainte de meci ?

Lacatus : Sa inteleaga faptul ca sunt jucatori la Steaua si trebuie sa dea totul pentru aceasta echipa mare. Le-am spus: "Sa nu credeti ca a coborat Mesia pe Pamant in Ghencea odata cu venirea mea. Voi sunteti cei care intra pe teren !" Moralul lor era, intradevar, putin scazut, dar incet, incet, odata cu rezultatele bune cred ca si jucatorii mei vor avea exprimari la adevarata valoare.

M-am bucurat in special pentru Dica, deoarece nu marcase de foarte mult timp si avea nevoie de aceste reusite pentru a depasi "pasa neagra".

Reporter : Cum ati sarbatorit succesul din meciul cu Otelul ?

Lacatus : In familie. Am ajuns acasa la 11,30 noaptea, ce mai puteam sa fac ? Am stat putin de vorba cu sotia si gata, la odihna. Eu in general nu fac nunta la victorie si nici inmormantare la infrangere. Trebuie sa raman cu picioarele pe pamant, chiar daca, repet, m-am bucurat pentru aceasta prima victorie ca antrenor la Steaua.

Reporter : Suporterii se gadesc acum la victorii si in meciurile cu Poli Timisoara din Liga 1 si cu Sevilla din Champions League. Ce le transmiteti ?

Lacatus : Sa fie siguri ca vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a castiga aceste intalniri foarte dificile. Important este sa nu mai avem parte de accidentari in cadrul lotului. In cazul in care vom reusi un rezultat pozitiv la Timisoara, moralul baietilor va fi foarte bun inaintea confruntarii cu Sevilla pe care o putem pregati in liniste.

Reporter : Mai credeti ca echipa se poate califica in optimile Champions League dupa 3 infrangeri?

Lacatus : Atata timp cat mai sunt sanse, noi vom incerca. Miercuri, lumea trebuie sa vina in Ghencea pentru Steaua si nu pentru mine sau sa-l conteste pe Gigi. Si sunt sigur ca daca vom obtine victoria, lucrurile vor reveni la normal.