Cinci hoti au furat, in noaptea de miercuri spre joi, un bancomat cu 80.000 de lei de pe holul unei filiale a Raiffeisen Bank din sectorul 6 al Capitalei, transmite Realitatea TV.

Potrivit politiei, furtul a avut loc in jurul orei 2.00, dupa ce cinci barbati mascati au acoperit camerele de supraveghere video, au deschis usa bancii si au luat bancomatul aflat in holul reprezentantei bancare. Furtul a fost descoperit joi dimineata, dupa ce angajatii bancii s-au prezentat la serviciu.

La fata locului s-au deplasat politisti de la Sectia 20, precum si lucratori de la Serviciul Investigatii Criminale al Politiei Capitalei, care incearca sa stabileasca identitatea infractorilor insa operatiunea este ingreunata de faptul ca sistemul de supraveghere video al bancii nu a inregistrat incidentul.

Politisii au declarat ca bancomatul se afla intr-un spatiu deschis pentru public, iar sistemul de acces cu cartela nu a functionat corespunzator. Investigatorii incearca sa determine si daca bancomatul indeplinea conditiile legale de functionare referitoare la normele de securitate.

Realitatea TV a precizat ca infractori romani au recurs in anii trecuti la furtul bancomatelor din orase ale Europei occidentale, insa este pentru prima data cand un astfel de incident are loc in Romania.