Una dintre marile vedete in ascensiune ale NBA-ului, LeBron James, povesteste, citat de site-ul esmas.com, ce inseamna pentru el si colegii de la Cleveland Cavaliers un antrenament pentru urmatoarea partida din cel mai tare campionat de baschet din lume.

Inainte de a iesi pe parchetul salii, James isi inconjoara mijlocul cu un bandaj transparent, menit sa-i protejeze spatele.

Secretul cosurilor de senzatie reusite de el sta in puterea deosebita de concentrare, fiecare aruncare fiind anticipata de un intreg ritual respectat cu sfintenie: cateva clipe de concentrare in care vede numai panoul, urmate de asezarea picioarelor intr-o anumita pozitie stiuta numai de vedeta americana.

El ramane minute bune dupa terminarea pregatirii pentru a exersa aruncarile de la trei puncte, intrerupt fiind numai de multimea de fani asiatici dornici de autografe. De asemenea, LeBron este responsabil si cu buna dispozitie din lotul echipei de prima divizie, el fiind considerat jolly-jokerul celor de la Cleveland Cavaliers.

Sedinta de pregatire il gaseste pe James ascultand muzica preferata la maxim, in timp ce isi revigoreaza picioarele in recipiente pline cu gheata.

Nascut pe 30 decembrie 1984, James a debutat in baschetul mare in anul 2003, de atunci el participand si la trei All-Star-Game-uri, meciul vedetelor din baschetul de peste ocean.