“Stimate domnule fost candidat al Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD pentru Presedintia Romaniei”, se adreseaza Chiuariu lui Traian Basescu, “vreau sa va aduc aminte ca am fost impreuna in campania electorala din 2004. Traian Basescu si Tudor Chiuariu, alaturi de multi altii: Calin Popescu-Tariceanu, Vasile Blaga, Varujan Vosganian, Adriean Videanu”.

„Din dorinta de a clarifica unele lucruri”, ministrul Justitiei continua: „Mama mea ma va intreba de ce sunt mafiot". Eu stiu ca nu sunt. Dumneavoastra, domnule Presedinte, stiti ca nu sunt. Cu toate acestea, ati facut aceasta afirmatie. Fara sa argumentati sau sa dovediti intr-un fel.

Mama mea ma va intreba cine este mafiotul Fenechiu. Si nu stiu ce sa-i spun altceva decat ca este unul dintre oamenii care l-a ajutat pe Traian Basescu sa ajunga Presedintele Romaniei”, afirma el.

„Nu am fost niciodata „juristul dlui Fenechiu”. Am fost insa avocatul dvs. in campania din 2004”, a mai spus Chiuariu.

In post scriptum, ministrul Justitiei mai spune: „ Domnule Presedinte al Romaniei, nu o sa inteleg de ce va doriti ca Ministrul Justitiei sa va fie un supus servil ori un adversar ireductibil. Eu credeam ca poate fi doar Ministrul Justitiei.”

Update: Studentii Facultatii de Drept a Universitatii “Petre Andrei” din Iasi au trimis o scrisoare deschisa pentru sustinerea profesorului Tudor Chiuariu.

In scrisoarea adresata presedintelui Basescu se arata ca ministrul este "exponentul de exceptie al unei generatii care construieste Romania europeana si nu are nici o legatura nici cu trecutul comunist, nici cu faptele reprobabile ale politicienilor din tranzitia romaneasca".