Romanii care traiesc in Italia isi exprima indignarea fata de de tragicul episod de violenta care a intors toata Peninsula impotriva imigrantilor romani. Toti se disociaza de infractorii care au ingrozit Italia si cer ambeleor guverne sa ia masuri pentru ca astfel de cazuri sa nu se mai repete.

Avocatul Geta Lupu, secretar national al Partidului Romanilor din Italia, a declarat pentru HotNews.ro: “afirm cu tarie dezicerea noastra fata de elementele criminale din cadrul comunitatii romanesti din Italia. In contextul actual dorim sa atentionam media si autoritatile ca orice declaratii facute sub impulsul momentului pot genera alte consecinte grave".

"Sustinem legiferarea unor decizii de natura preventiva, cum ar fi imposibilitatea ca infractorii expulzati sa revina pe teritoriul statului de unde au fost expatriati”, a mai spus reprezentanta PIR.

Liga Romanilor din Italia ia pozitie printr-un comunicat: “condamnam actul tragic si inuman care a provocat moartea Giovannei Reggiani. Cerem ca vinovatul sa fie pedepsit sever, in conformitate cu legile statului italian”.

Iulian L., intreprinzator roman in domeniul constructiilor, stabilit de multi ani la Roma: “Am trecut de multe ori in zona respectiva, e chiar langa una din cele mai mari sectii de politie din capitala. Cum de nu au luat masuri pana acum? Intr-adevar, trebuie luate masuri urgente impotriva concetatenilor nostri delincventi. Acum cateva zile mi s-a intamplat ceva foarte semnificativ.

Am vazut o banda intreaga de romani, care erau cunoscuti deja ca si delincventi in orasul de unde provin din Romania. Acolo terorizau orasul, oamenilor le era frica sa iasa din casa. Apoi au fost arestati, tot in Romania. M-a surpins sa-i vad exact in aceeasi formatie aici, la Roma. Si recunosc ca nu m-am simtit deloc in siguranta.

E o realitate care nu trebuie ignorata de autoritatile din Italia si Romania.”