Grupul Rompetrol a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un profit operational 162 milioane de dolari, cu 30% mai mult decat in acelasi interval din 2006, se arata intr-un comunicat al companiei. Cifra de afaceri a grupului a ajuns la 4,7 miliarde de dolari, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut, cand aceasta s-a situat la 4,28 miliarde dolari.

„Indicatorii financiari inregistrati de grup in primele noua luni ale anului au fost sustinuti atat de extinderea retelei de distributie a carburantilor Rompetrol in tara si peste hotare, cat si de procesarea unei cantitati record de materie prima la Rompetrol Rafinare”, a declarat Adrian Petrus, directorul financiar al grupului Rompetrol.

Principala companie a grupului, Rompetrol Rafinare Constanta cu subsidiarele sale - Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream si Rompetrol Logistics, a consemnat in perioada ianuarie - septembrie o majorare cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri, de la 1,93 miliarde dolari in perioada similara a anului trecut pana la 2,31 miliarde dolari.

Profitul operational consolidat obtinut de Rompetrol Rafinare in primele noua luni a fost de aproximativ 126 milioane dolari, in crestere cu 33% fata de indicatorul financiar realizat in perioada similara din 2006.

Potrivit reprezentantilor companiei, evolutia indicatorilor financiari a fost sustinuta atat de cresterea productiei de produse petroliere cat si de alinierea preturilor acestora, in acord cu tendintele pietei de profil.

Conform comunicatului de presa, Rompetrol Rafinare a platit cotizatii in valoare de 762 milioane de dolari la bugetul de stat in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului 2006.

Din grupul Rompetrol fac parte 40 de companii, cu operatiuni in 13 tari. Printre activitatile de baza se regasesc rafinare, explorare,

distributie, servicii industriale, logistica, marketing, dar si servicii de turism si transport aerian.