Noul presedinte al Consiliului de supraveghere a AVAS este Eugen Ciorici, fost coleg de clasa cu Varujan Vosganian si vicepresedinte al ANAF din mai 2007. Membru in Consiliu a fost numita si Maria Cristina Manda, care a ocupat in timpul ministeriatului lui Codrut Seres mai multe functii in diferite Consilii de Adminisitratie.

Guvernul a aprobat modificarea componentei Consiliului de Supraveghere si Indrumare a Activitatii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), informeaza un comunicat remis joi de Executiv.

Noul presedinte este Eugen Ciorici, reprezentant al al Ministerului Economiei si Finantelor, iar Cristina Maria Manda, reprezentant al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, a fost numita membru in Consiliu.

Eugen Ciorici a fost director executiv la Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea in 2005, perioada in care a fost implicat in diferite scandaluri de presa, legate de conflictul de interese in care s-a aflat in functia pe care o ocupa. Sotia sa, Mioara Ciorici, era in acea perioada cenzor la patru firme din Focsani: SC Oculus Med, SC Infotronic, SC Soft si SC Infostar.

Eugen Ciorici insusi a fost membru in Consiliul de Administratie al SC Drumuri si Poduri Vrancea - unde actionar unic este Consiliul Judetean.

Eugen Ciorici, fost coleg de clasa la liceu cu Varujan Vosganian, este numit in mai 2007 vicepresedinte al ANAF.

Maria Cristina Manda a fost secretar de stat pentru Afaceri Europene in Ministerul Justitiei, in perioada Monica Macovei, de unde si-a dat demisia in momentul in care un ziar central a acuzat-o ca are carnet de partid la PSD.

Ulterior, Manda a devenit consiliera la Ministerul Economiei, condus de Codrut Seres. Acolo a ocupat mai multe functii in diferite Consilii de administratie, fiind membru in trei CA: la Complexul energetic Rovinari, Electrica Muntenia Sud si Romaero. Manda este si administrator special la Moldomin Moldova Noua. Incepind de joi, ea devine si membru in Consiliul de supraveghere a AVAS.