Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ca Traian Basescu este marioneta Securitatii si un aparator al coruptilor, al carui loc nu e la Cotroceni, ci in salile de tribunal, informeaza NewsIn.

Constantinescu a raspuns joi remarcilor pe care Traian Basescu le-a facut in cadrul unei emisiuni televizate si in care afirma ca fostul presedinte a fost invins de Ion Iliescu si nu de structurile Securitatii.

"Presedintele Traian Basescu isi permite cu tupeu si nerusinare sa vorbeasca despre guvernarea CDR-PD-UDMR, in care a fost permanent calul troian al FSN-ului, varful de lance al atacurilor impotriva PNT-CD si PNL si al societatii civile democratice, precum si aparatorul si protectorul coruptilor din mafia flotei si petrolului, judecati si condamnati in acea perioada", afirma Emil Constantinescu, citat de NewsIn.

Constantinescu a declarat ca Traian Basescu a inlocuit mineriadele cu referendumuri si ca se bucura nemeritat de eforturile din mandatul sau, respectiv punerea economiei pe picioare si deschiderea negocierilor cu UE si NATO.

"Traian Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea. Si cea de ieri si cea de azi. El nu poate nici macar conduce in mod real serviciile de informatii pentru ca este el insusi manevrat de zecile de ofiteri ai Securitatii care l-au racolat si utilizat, care l-au promovat, care i-au curatat si distrus dosarul prin proces verbal dar care si-au pastrat toate copiile.

Traian Basescu este de fapt o simpla marioneta in mainile grupului CIE- DIE, sectiunea Europa Occidentala, care l-a avut in subordine cit timp a condus agentia de la Anvers", afirma Constantinescu, adaugand ca nu Basescu, ci el a inceput procesul de restructurare si curatare a SRI si ca tot el a dispus predarea arhivelor Securitatii catre CNSAS.

Fostul lider al CDR mai afirma ca Traian Basescu nu are dreptul de a vorbi despre justitie in conditiile in care este implicat in dosarele "Flota" si "Casa Mihaileanu", iar “locul sau este pe culoarele D.N.A. si in salile de judecata”.

Pentru "tupeul sau nemarginit de a da sentinte asupra unor perioade istorice" Traian Basescu va sfarsi "in gunoiul istoriei", sustine fostul presedinte.

Presedintele Basescu afirmase miercuri seara, in cadrul unei emisiuni la postul B1TV, ca Ion Iliescu a fost "seful real al statului" pe timpul mandatului de presedinte a lui Emil Constantinescu, prin influenta pe care o avea asupra serviciilor si l-a criticat pe liderul taranist ca a fost un presedinte slab, care nu a reusit sa reformeze SRI.