"Avand cateva avantaje importante - suprafata si localizare, apropiere culturala de vestul Europei si Statele Unite, puternice abilitati tehnice si lingvistice,

Romania devine un competitor extrem de important in domeniul serviciilor IT si, in acelasi timp, o piata de desfacere foarte atractiva pentru jucatorii internationali", spune Calin Mirea, Research Analyst, IDC Romania.

Studiul mai arata ca piata romaneasca de servicii IT este dominata de companiile internationale. Primii trei furnizori de pe piata au fost, anul trecut, IBM, HP si Siveco, a caror cota cumulata a reprezentat aproape 35% din valoarea totala a pietei.

In vreme ce liderul pietei si-a mentinut pozitia din anul precedent, ceilalti doi jucatori au urcat de pe pozitiile patru, respectiv sase, potrivit IDC.

Serviciile de integrare de sistem au reprezentat cea mai mare parte din veniturile totale ale pietei de servicii IT, cu o cota de 24,3%, urmate de suport hardware si instalare (17,8%) si suport software si instalare (13,6%).

IDC se asteapta ca aceste categorii de servicii sa joace in continuare un rol important in piata romaneasca de IT.

Un articol de Laurentiu Matache

Integral in Curierul National