92 de reprezentatii, insemnand 54 de spectacole montate de 25 de regizori, ii asteapta pe spectatori la cea de-a 23-a editie a Festivalului National de Teatru, care incepe vineri si se va desfasura simultan, la Bucuresti si Sibiu, pana la data de 15 noiembrie.

Regizorii ale caror spectacole vor fi gazduite in cele 14 zile de festival sunt printre cei mai apreciati din tara: Andrei Serban, Radu Afrim, Silviu Purcarete, Alexandru Hausvater sau Bocsardi Laszlo.

Spectacolele din cadrul festivalului vor fi impartite in 11 sectiuni, printre care selectia oficiala, premiere gazduite de festival, spectacole invitate, participarea internationala, dans, recitaluri, conferinte si intalniri, lansari de carte, expozitii, fenomenul “Teatrul Act” si fenomenul “Teatrul Masca”, au anuntat organizatorii festivalului, citati de NewsIn.

Printre spectacolele selectionate pentru festival se numara “Capra sau cine e Sylvia?”, in regia lui Alexandru Dabija, “Regele Lear”, regizat de Bocsardi Laszlo, “Hamletmachine”, al lui Dragos Galgotiu, “Shape of Things”, regizat de Vlad Massaci, “Faust”, regia Silviu Purcarete sau “Tragedia lui Carmen”, in regia lui Ion Caramitru.

Festivalul va gazdui si premierele pieselor “Ce pacat ca e o curva”, in regia lui Alexandru Darie si “O! O!”, dupa Ion Creanga, regizat de Alexandru Dabija.

La sectiunea “Recitaluri”, spectatorii vor putea viziona “Nasul” cu Ada Milea, “De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus”, cu Maia Morgenstern si A.G. Weigbeder, “Amalia respire adanc’, cu Cristina Casian, “Actorul”, cu Mihai Malaimare si Mircea Tiberian si “Moscova - Petunski”, cu Richard Bovnoczki.

Printre teatrele straine invitate se numara Needcompany din Bruxelles, Tranversal Theatre Company din Statele Unite, BDNC Theatre din Irlanda, dar si Teatrul National “Mihai Eminescu” din Chisinau.

Cele 92 de reprezentatii din cadrul festivalului vor fi sustinute in teatrele bucurestene, la Opera Nationala din Bucuresti, Teatrul National de Opereta, Circul Globus, Centrul National al Dansului, in statiile de metrou din capitala, dar si in orasul Sibiu.